Friday, November 18, 2005

Besøk av helsesøster


I dag har helsesøster vært på besøk. I Danmark kommer helsesøster, eller sundhedsplejersken, som det heter på dansk, fremdeles på hjemmebesøk i stedet for at barna kommer til helsestasjonen. Det er jo i grunnen ganske deilig. Samuel har lagt på seg over et kilo! Da han ble født veide han 3185g, og nå er han 4250g. På vektkurven har han gått (eller fløyet!) fra å være litt under gjennomsnittet til å være godt over. Så det er i hvert fall ingen problemer med spisingen. (Det eneste er litt trøske, men det har vi begynt å behandle, og Mamma gleder seg til behandlingen skal begyne å virke så hun ikke får så vondt lenger..)

Fordi vi bor i et gammelt murhus uten isolasjon samler det seg en god del kondens på vinduene om natten. Det er faktisk ofte så mye at det renner. Så vi skal jo egentlig lufte ut helst både morgen og kveld, men det passer liksom aldri. Så i dag bestemte Mamma seg for å ta en skikkelig utluftning. Alle vinduene untatt det på badet ble åpnet, så den kalde frostluften feide gjennom huset mens Samuel fikk et bad. Da huset så skulle varmes opp igjen, ville liksom ingen av radiatorene samarbeide.. Nå har de stått på hele dagen, og vi pakker oss fremdeles inn i ullpledd. Huseieren sier at det er et problem som oppstår noen ganger i året, så han skal komme og fikse det i morgen. Det gleder vi oss til!!

En annen ting vi gleder oss til, er å få bakdør. Nå er det kun et vindu, og vi er litt leie av å krype inn og ut av det for å komme til barnevognen i bakgården. Spesielt siden vinduet ikke kan låses utenfra, så når Mamma er alene med Samuel må hun gå rundt hele kvartalet for å få låst...

No comments:

Post a Comment