Saturday, December 16, 2006

Første klipp og mini-jul

Mamma begynte å syns at Samuel André hadde alt for langt og masse babyhår nå, så i dag var det den store klippedagen. (Kanskje noen er enig i at det begynte å bli på tide?)
Hun plasserte Samuel og Pappa på hver sin stol på badet. Først klippet hun Far litt så Samuel kunne se hva det gikk ut på , og så kom maskinen over på hans hode. Først var han veldig nysgjerrig og prøvde å snu seg for å se, men så satt han faktisk mer eller mindre stille til Mamma var nesten ferdig. Da tok Far badekaret fram, og hårklipping ble plutselig meget uinteressant.. Men vi fikk da gjort oss ferdige på et vis, og Samuel fikk bade, så alle var enige om at det hadde vært en fin klipping.Her er resultatet! Mamma og Far syns han ble kjempefin og at han ser mye eldre ut. Han har jo til og med fått bart!! ...Eller så er det bare ristoppen som har spredd seg litt.. I ettermiddag hadde vi nemlig en liten mini-jul. Videokameraet som Mamma og Far gir hverandre i år er lettest å frakte til Norge i utpakket tilstand. (Og så er det praktisk at det er oppladet og klart til bruk til julaften.) Dessuten fant vi også ut at det er litt unødvendig å drasse på Samuels gave fram og tilbake. Vi hadde en veldig hyggelig ettermiddag sammen, med te og småkaker først (derav barten på forrige bilde..), så hjalp Samuel Mamma og far å pakke opp deres gaver, og så fikk han sin egen. Den må sies å være en fulltreffer!

Samuel lekte masse med Jonas sitt kassaapparat da vi var der i oktober, så det var da Mamma fikk idéen. Det var utrolig gøy å se hvor mye Samuel har utviklet seg i løpet av de ukene som har gått! Finmotorikken er veldig utbedret, og han hadde mye større forståelse for sammenhengen for eksempel mellom mynten i hullet og knappen under. Han satt og lekte med det først sammen mad Far og så alene i minst en halv time i trekk. (Det kan jo også nevnes at Mamma koste seg med videokameraet og bruksanvisningen i et på timer i trekk..)

1 comment:

  1. Det der så riktig koselig ut! Tenk at det er fra deg, Jofrid, at Samuel André har tålmodigheten sin fra...
    Eller er det fra Peter, siden du tydeligvis har din ennå?
    Fra Anne Liv

    ReplyDelete