Thursday, December 03, 2009

Besøk av Lunte

I Danmark har man en tradisjon med "drillenisser". Det betyr noe sånt som "ertenisser", og er en etterlevning av fjøsnissene som fant på mange fantestreker. Så i mange hjem skjer det mange mystiske ting i desember, som for eksempel at møblene blir flyttet rundt eller at melken blir grønn. I Samuels barnehage har de to små drillenisser som barna får med seg hjem på skift, og så følger det med en bok hvor man kan skrive hva de har gjort. Samuel fikk med seg Lunte hjem i dag. Han har egentlig en kurv han sover i, men Mamma syns den ble litt for stor å frakte med på vogna, så vi ble enige om at han kunne få låne dokkesenga. Det var Lunte visst ikke så fornøyd med, for han byttet senga ut med bilkassen, og puttet alle bilene i senga i stedet...

Mamma var veldig behjelpelig med å flytte rundt på ting, og det har vi også tenkt å fortelle Samuel. Men mange av barna i barnehagen tror fullt og fast på at det er Lunte eller Trunte som gjør det som skjer når de er på besøk. Det er også mange av dem som tror at det er en drillenisse som gir dem kalendergaver hver dag... Men vi vil gjerne at Samuel og Sofie skal få vite sannheten av oss, så de kan stole på oss også når de blir så store at ingen rundt dem tror på julenissen lenger!

1 comment:

  1. Så spennende det må være med drillenisse. Mormor lurer på om den har vært hos henne sist uke da det 2 ganger opplevdes som om noen hadde tatt 7.sansen hennes.

    ReplyDelete