Thursday, April 10, 2008

Norgestur

Nå er vi i Norge! Vi planla reisen for nokså lenge siden, men Samuel André ble veldig syk på søndag, så Mamma var veldig usikker på om vi kunne reise. Han hadde over 40 i feber i to dager, og var veldig slapp. Men i går da vi skulle reise, hadde han ikke feber og var i strålende humør. Men Mamma syns allikevel at det var best at noen ble med på toget, og heldigvis kunne Farfar det!

Det ble en kjempehyggelig tur, og til og med Sofie Louise syns at det var gøy med Farfar, selv om han er en mann..

Nå som vi har reist noen ganger, har Mamma blitt ganske flink til å ta med lure ting til å leke med, og til å pakke det vi trenger. Vi hadde mindre med til tre stykker denne gangen, enn da Mamma og Samuel var i Norge første gang..



Sofie er en magnet for barn mellom ett og to år. De flokker seg rundt henne, og vil gjerne ta på henne og kose. Som regel syns hun det er helt i orden, men noen ganger blir det litt vel intimt. Sanne, som er på bildet her, ville gjerne kysse hene hele tiden.. Godt at moren hennes var i nærheten hele tiden og passet på at hun ikke ble spist opp!


Samuel stiftet bekjentskap med ballrommet på båten. Det er nok et vennskap som kommer til å utvikle seg videre! (Om ikke annet så fordi at det er stort sett alt som er av lekerom på den nye båten. Resten er det som er på bildet av Sofie over. Veldig skuffende, og ALT FOR DÅRLIG av Color Line!) Samuel satt lenge og bare så på alle ballene og barna som lekte der. Feberen hadde satt inn igjen og han hadde nettop våknet, og i tillegg så forsto han ikke helt at han var kommet inn på båten.. Men etter at han hadde fått litt mat og kikket ut av et vindu og fått en pille, så var han klar, og de neste tre timene var han ikke til å få ut igjen! Det trakk jo heller ikke ned at det var tvilling-gutter og ei jente på samme alder der også..


Da vi kom til Kristiansand, møtte Hanne Kjersti oss på kaien. Det var nemlig ca 2 timer fra båten kom inn til toget gikk. Hun kjøpte boller og melk til oss, og da vi hadde spist, lekte hun med Samuel mens Mamma stelte Sofie, og passet Sofie mens Mamma stelte Samuel. Da vi var ferdige med alt det, måtte vi allikevel løpe for å nå toget.
Samuel og Sofie sov hele turen til Sandnes, så Mamma fikk lest masse i boka si. Men hun måtte reise seg opp ca hvert femte minutt, så det ble ikke helt så avslappende som hun hadde håpet. Samuel la nemlig armen sin opp i ansiktet til Sofie hele tiden, så Mamma måtte ta den vekk igjen...

1 comment:

  1. Mormor synes ikke det passer seg at det helt mangler kommentarer til alle disse koselige bildene fra turen til Norge! Det var nesten ubeskrivelig å få møte dere på togstasjonen i Sandnes - og få gå med de gode sovende barnebarna i vogna gjennom parken og heim til meg. Og tenk at de bare kunne bæres inn i seng og sove videre!!!

    ReplyDelete