Friday, April 04, 2008

Nye tider for Sofie

Sofie Louise er i ferd med å bli stor jente! Nå har hun vært ute og lekt så hun ble skitten for første gang! Det var stas, selv om det jo var litt vanskelig å bevege seg med alt det der tøyet! Vi gleder oss til sommeren!

Verdens søteste jente!

Sofie og Samuel André finner stadig vekk på nye måter å leke sammen. Noen ganger får de litt hjelp til idéer og/eller gjennomføring av Mamma eller Far, men de har det aller morsomst sammen når de selv finner på hva de skal gjøre. Samuel hadde en periode rett etter at han var begynt i barnehagen hvor han rett og slett stort sett overså Sofie, sikkert både fordi hun ikke kunne måle seg med de spennende barna i barnehagen, og fordi Samuel hadde bruk for å være alene eller med Mamma og Far når han kom hjem. Så Sofie smilte for harde livet og viftet med armer og bein, og Samuel gad knapt å kikke på henne til og med når Mamma bad ham om å si hei..

Sånn er det i hvert fall ikke nå lenger!! Når Samuel kommer hjem, kaster han seg over Sofie (noen ganger litt for bokstavelig talt), snakker til henne og vil nesten spise henne opp (også det noen ganger litt for bokstavelig talt..). Mange ganger hvis hun er utolmodig og sulten, prøver han å få henne til å le. Han prøver også å trøste henne, men det har hun ikke helt forstått ennå, så det har som regel motsatt effekt.. -Spesielt hvis det var han som var grunnen til at hun begynte å gråte..

Sofie har flyttet inn til Samuel! Mamma og Far har hatt lyst til det lenge, men vi har ventet fordi Sofie i lange tider har stått opp kl 5. Samuel har også våknet (alt for) tidlig, men han har da i hvert fall sovet litt lenger. Men så overnattet Sofie hos Farmor og Farfar, samtidig som at det ble sommertid, så nå sover hun plutselig til kl 7! Men det i seg selv var ikke nok til at Mamma og Far fikk flyttet henne. Vi måtte ha hjelp av Maja! Hun var på besøk sammen med foreldrene sine, og planen var at hun skulle legges inne hos Sofie.

Men Maja hadde ikke tenkt å legge seg stille og rolig, i hvert fall ikke etter at hun fant ut at hun fikk komme opp hvis hun skrek litt.. Så vi flyttet Sofie, med seng og det hele, inn til Samuel, så Maja kunne få skrike fra seg i fred. Da de hadde reist, og Mamma og Far skulle legge seg, bestemte de seg for at Sofie godt kunne få prøve å sove hele natten inne hos Samuel.

Det gikk supergodt, så nå har hun sovet der en natt til, og i dag flyttet vi henne ordentelig inn, med dørskilt og det hele. Det er jo ikke verdens største rom , men vi fikk akkurat klemt sengen inn mellom skapet og kommoden..

Store jenta står selv!

2 comments:

  1. Kjekt å lese at Samuel og Sofie har det så fint sammen.

    ReplyDelete
  2. Mormor synes det er flott at dere leker så godt sammen, Samuel og Sofie! Kanskje dere vil sove sammen hos Mormor også? Bare 2 dager igjen til dere kommer!!! Det blir SÅÅÅÅ godt å få se dere igjen!!!!

    ReplyDelete