Friday, January 22, 2010

Kulturaften

Nå har Familie-DTS'en begynt! Det er fire student-familier, og så er vi fire faste stabs-familier. Studentene er fra Danmark, Tyskland og Norge (to, fra Nærbø og Ålgård(!)). Vi har til sammen seks barn i skolealder (en av dem går på spesialskole, resten tar Mamma seg av), syv i barnehagealder (1½-4 år) og to babyer. I dag hadde vi kulturaften, og alle skulle gi noe å spise fra og en presentasjon av landet sitt. Alle vi norske slo oss sammen og laget 17. mai-tog med fløytespiller, drillpike, flagg, "bråketing", hurrarop og pent tøy. Vi viste bilder og fortalte om programmet på nasjonaldagen vår, og så fikk de andre en smakebit med potetløp og folkedans.. Vi ga dem komle, lefse og vafler, og så fikk jo vi smake alle mulige gode ting fra Danmark og Tyskland.
Sofie Louise hadde bunaden sin på, men Mamma hadde litt problemer med å komme inn i sin, så hun hadde pent tøy med stor-sjalet over.

Mammas bunad ble brukt til veggpynt i stedet... De store skolejentene er veldig glad i små barn, og de små barna er veldig glad i store jenter, så vi finner rett som det er Sofie i fanget på en av dem. Denne gang er det på Signe, som er fra en av stabsfamiliene, og kommer heldigvis til å bo her også etter at DTS'en er over. Sofie og Samuel André kaller henne rett som det er "min beste venn!"

Samuel har også fått en annen veldig god venn, nemlig Jonatan som er dansk og 4 år.

Buksene til Samuels bunad var blitt alt for små, og det er visst siste gang han bruker vesten og skjorta... Hvis noen har en bunad i str 4-5-6 år de vil låne ut, så bare ta kontakt!

No comments:

Post a Comment