Sunday, May 17, 2009

17. mai i Norge!

Venter på toget..


Mormor og gullklumpene går i tog! Samuel André hadde gledet seg veldig til å spille trompet og tromme i toget, men det det var så mye å se på at han glemte det visst helt..

Bunadjengen! Mamma syns det er SÅ KJEKT å se gullklumpene i bunad! Og de syns det er SÅ KJEKT med flagg, trompeter og tromme!

Samuel fant litt sand, han..

Sofie Louise syns det var veldig spennende at det var noen som sang i en lastebil!

Samuel gjemmer seg i gresset..

Sofie fant en pinne! Det var dessverre så masse kald vind at hun måtte ha jakke oppå bunaden, selv om hun hadde ull under..

Gullklumpene fikk prøve å fiske! Det var visst veldig spennende!

Hva er det i bøtta, mon tro?

Sofie er veldig flink til å tråkke en halv runde enten bakover eller fremover, men har ikke funnet teknikken helt ennå. Men hun liker godt å prøve! Og så var det stas å få premie etterpå, da!

Samuel ville aller helst prøve alle syklene, og gjerne på en gang.. Da var det jo fint at det ikke var så mange andre som ville sykle! Syklingen foregikk nemlig på det stedet der det blåste aller mest..

Sofie spiser pølse og beundrer premiene hun har fått. Vi glemte faktisk å spise is! Mormor lovet Samuel at han skulle få det til kvelds i stedet, men han ville heller ha skive med ost og kaviar..

Samuel falt pladask for denne dissa, og heldigvis ville jentene som var på den gjerne ha "besøk"!

Samuel har vært opptatt av "skytere" helt siden han begynte i barnehagen, og han ble mektig imponert av luftgeværene man kunne skyte med. Han var for liten til å prøve selv, men han fik sitte rett ved siden av da Mamma prøvde. Han fortalte stolt til alle etterpå at "Mamma kunne skyde mellom den sorte! Hun er rigtig flink!" (prosentandelen av norske ord i språket hans har økt ganske betraktelig i løpet av de to siste ukene..)

Samuel savner visst litt det å leke med med andre barn enn Sofie, men han syns det er kjempegøy å leke med alle de store søskenbarna!

Og trampolinen er virkelig blitt en hit! Både Sofie og Samuel er blitt veldig mye flinkere, og de har hatt mang en god stund der sammen med Mamma, Mormor eller 1-4 store søskenbarn!

2 comments:

  1. Festligt at se børnene fejre deres første rigtige 17 maj i Norge med familien. Der manglede bare en far. Nu vil han snart have dem hjem til Danmark igen.

    ReplyDelete
  2. Mormor er så glad for ar dere ville komme til Norge og feire 17.mai. Og så var det gildt å få se alle bildene nå og gjenoppleve den festlige dagen! Jammen hadde vi det moro! Både i 17.mai-toget, på Sørbø skole og heime hos meg sammen med alle de andre av mine kjære her i Sandnes.

    ReplyDelete