Thursday, May 14, 2009

Buss, bus og mere buss!

I dag har vi vært med Mormor på pensjonist-tur. Det var en busstur til Jærmuséet (Jæren = området Mormor bor) med mange dyr og spennende gravemaskiner, Nærbø kirke, som er ny og flott, middag på Holmavatn (veldig fint leirsted) og besøk på et ysteri (et sted der de lager ost). Det ble litt mye busskjøring, og litt liten tid på alle de spennende lekeplassene vi kom innom (forstår ikke at ikke penjonistene var mere intereserte i dem!), men Samuel André og Sofie Louise er jo så fantastisk snille og flinke og tolmodige, så det gikk stort sett smertefritt hele dagen. Sofie var ikke så fornøyd da Samuel fikk lov å gå ut og leke alene etter middagen, og hun måtte bli inne og vente på desserten før noen ble med henne ut..

Da er sutten en god venn å ha.. Godt å se at hun fremdeles kan se beundrende opp på Mormor etter den traumatiske opplevelsen :-)
Samuel er veldig glad i å reise, og syns visst at det var fint å kjøre buss hele dagen. Da vi kom tilbake til kirken der Mormors bil var parkert, kunne han slett ike forstå hvorfor bussen ikke skulle kjøre oss hjem i stedet for Mormors bil..

På Holmavatn har de gress på taket, og geiter som bor der for å "klippe" gresset. For at de skal komme til på alle husene, har man bygget broer fra tak til tak. Dessverre regnet det, så de gjemte seg det meste av tiden, men det vi fikk sett var veldig spennende!

Det var også en fantastisk lekeplass med mange morsomme og annerledes disser (gynger), festlig rutsjebane og klatrestativer i tre og tau. Traktordekk-disse med plass til to gullklumper er gøy!
Samuel syns også at det var kjempespennende å se hvordan man lager ost, selv om det bare var en mann som snakket lenge og så en film.. Han ble nok litt skuffet over at han bare fikk to små biter med ost, for på forhånd hadde han snakket om at han skulle spise all osten, og han var den første som fikk fatet som skulle sendes rundt til 36 stk, og trodde nok at et øyeblikk at alt var til ham..

1 comment:

  1. Så fikk Mormor gjenoppleve den koselige turen sammen med pensjonistene. At dere var med, satte både Mormor og de andre gamle stor pris på. Og jeg fikk mye skryt av de snille og veloppdragne danske barnebarna mine. Osten vi kjøpte, koser jeg meg med ennå - og tenker på dere når jeg spiser den!

    ReplyDelete