Saturday, May 17, 2008

17. mai!

Gratulerer med dagen, alle nordmenn! Samuel André syns 17. mai er stor stas! Han liker så godt at det skjer noe spesielt, så når Mamma vekket ham med flagg og "hurra for 17. mai!", så begynte han å smile med det samme. Han ville gjerne ha flagget, og har allerede blitt kjempeflink til å vifte med det og rope hurra! Mamma syns ikke at vi kunne gå rundt i bunad på det som er en helt vanlig lørdag her i Danmark, så Samuel fikk Norge-trøyen på i stedet. Han syns den er veldig fin, så det var helt i orden.


Vi spiste jo selvfølgelig pølser til lunch!

Far prøver så godt han kan å henge med på fornorskingen :-)

Sofie Louise blåser salutt!



Mamma pyntet utenfor med flagg og bjørkeris - og ble helt glad hver gang hun kikket ut av vinduet!

Om ettermiddagen spiste vi is.. Selvfølgelig! Brian kom for å få en interkulturell opplevelse. Så vi sang "Ja, vi elsker" (han hadde memorert hele 1. vers!) og Fedrelandssalmen (som han stort sett klarte å forstå selv om den er på innviklet nynorsk. Mamma syns han var flink!)

Sa hadde vi sekkeløp. Ikke noe å utsette på innlevelsen der i gården, nei!

Samuel fikk littegranne hjelp..

Og så potetløp. Samuel fikk lov til å holde på poteten med tommelen, men om det var til hjelp eller forvirring, vites ikke helt. Han fikk også lov til å springe videre hver gang han hadde plukket opp poteten. Brian var ikke helt overbevist om at han virkelig vant, og krevde å få se et målfoto. Det vle litt kluss da vi skulle ta det, vi måtte løpe om igjen tre ganger før målfotoet var i boks, og det viste helt klart..

...at Samuel vant!

(Selv om Brian mente det måtte være ham som vant siden han var tettest på streken..:-)

3 comments:

  1. Mitt førsteinntrykk var at dere kanskje har hatt en mer tradisjonell norsk 17. mai-feiring enn den jeg selv var med på.... Dere er gode!
    Men så kom jeg til å tenke på barnetoget med mange glade, syngende og ropende skoleelever, mengder av norske flagg, gudstjeneste, lapskaus, praten med venner og naboer osv., og da kom jeg fram til at det nok var "mer" 17. mai her enn hos dere likevel.

    ReplyDelete
  2. Når er danskenes nasjonaldag?

    ReplyDelete
  3. Mormor synes dere er skikkelig fline til å lage norsk feiring i Danmark!!! Herlig å se bilder av den glade Samuel Andrè. Og jammen vil jeg gi ros til Peter som synger norske, vanskelige sanger.Mormors feiring kan dere lese på e-posten.

    ReplyDelete