Tuesday, May 27, 2008

Vi har kjøpt oss hus!


Vi får forskudd på arv både fra Mormor og Farmor og Farfar denne sommeren. Vi kommer til å bruke noen av pengene til å kjøpe bil, men vi har ikke helt visst hva vi skulle gjøre med resten. Det er liksom litt for mye til å bare bruke på småting, og ganske mye for lite til å kjøpe hus for.

Men på fredag var Mamma og Far ute og spiste (mens Farfar var barnevakt, snille Farfar!), og så kom Far på at vi kan jo kjøpe et kolonihavehus.. Nærmere bestemt Niels og Saras kolonihavehus! Så får vi en plass Far kan være og skrive og be, en hage, en "hytte" og masse plass til å ha gjester.

På lørdag spurte vi Niels og Sara hvordan det gikk med å få solgt kolonihaven (de skal nemlig kjøpe hus..), og de sa at det hadde vært tre par der og sett på den, og alle sammen hadde sagt at ja, dette er akkurat det vi leter etter, men så hadde de ikke latt høre fra seg igjen.

På mandag ringte Sara og sa at hun nettop hadde fått en sms fra ett av parene som gjerne ville ha det, men de ville helst selge det til oss, så kunne vi bestemme oss litt fort. Om ettermiddagen var vi borte og så på det litt nøyere enn vi pleier å være når vi er på besøk, og om kvelden bad vi over det igjen og bestemte oss for å ta det. Så nå overtar vi det på søndag!

Det går med andre ord 9 dager fra vi snakket om det første gang til vi overtar det. Det ville være deilig hvis alle huskjøp gikk like greit som dette.


Vi har ikke noen bilder av huset, men her er i hvert fall litt av hagen med tante Sara og to turbogutter i bakgrunnen. (Bildet er fra i vinter, det er selvfølgelig mye penere der nå!)


Her står Mamma omtrent på samme sted og tar bilde den andre veien. Fra venste ser man et redskapsskjul, plassen der det har vært grønnsakshage og vi vil ha lekeplass, døren inn til redskapsboden med overbygg, vindu inn til drivhus-verkstedet og hjørnet av huset.

Huset har stue med kjøkkenkrok, spisestue, soverom og bad, og så håper vi på at vi får lov til å isolere drivhus-verkstedet og gjøre det pent så det går an å sove der også. Så vi har soveplass til i hvert fall seks stykker, hvis de er litt gode venner. (Man skal nemlig gjennom soverommet for å komme inn på badet..)

Man kan overnatte i kolonihaven fra 1. april til 30. september (det kan nok bli litt kaldt først og sist i den perioden..), så da er dere hjertelig velkommen på besøk! (I hvert fall når vi har fått lagt nytt gulv på kjøkkenet og isolert drivhus-verkstedet og ryddet og malt lister og... Hm. Vi får i hvert fall nok å gjøre på! :-)




1 comment:

  1. Gratulerer med hus. Det så koselig ut. Virkelig et sted å samle skatter og minner fra.

    ReplyDelete