Friday, December 09, 2005

Forberedelse

Se, så flink Samuel er blitt til å løfte hodet! Han har til og med begynt å skjønne at armene kan brukes til å dytte fra med!

I morgen (lørdag) fyller Mamma 30 år (!), og de siste dagene har gått med til forberedelser til festen. I går kveld laget Mamma krumkaker for første gang i sitt liv på krumkakejernet hun skal få(?) til bursdagen. Det var fryktelig vanskelig, men krumkaker er jo så godt at det bare er fint at noen blir mislykket, for så kan de spises med en gang! Da Mormor var her laget hun over 30 stykker av ett egg. Mamma fikk 26 ut av tre egg. Det vil si 26 stk. som er fine nok til at de kan serveres til dansker som aldri har sett krumkaker før.. Det er ennå ikke bestemt om de siste av Mormors perfekte skal serveres sammen med Mammas ynkelige forsøk..

I dag var Mamma og Samuel i byen sammen med tante Sara og fetter Anton og kjøpte ny bluse til Mamma. Far fikk for noen dager siden 300 kroner av en som følte at Gud ville han skulle gi dem til ham, og de skulle brukes på noe overflodsaktig, for Gud er nemlig utrolig gavmild, og det hadde han lyst å vise på denne måten. Så Mamma hadde 150 kr til å kjøpe noe hun bare hadde lyst på, og hun bestemte seg for å kjøpe smykke som passet til den nye blusen. Hun fant et utrolig fint et til (nesten) riktig pris som det fantes øredobber og armbånd til også. Det ville jo selvfølgelig bli alt for dyrt med alt sammen, men Mamma sto og siklet over det likevel og hadde såååå lyst på.. Så, plutselig, hoppet hun nesten på tante Sara og dro henne i armen og sa "Åh, åååh, åååååh!" mens øynene lyste. Tante Sara forsto heller lite til Mamma forklarte at hun hadde kommet på at hun har fått penger av Bestefar og Kjellfrid til å kjøpe julegave til seg selv. Det var akkurat nok til armbåndet! Men så skulle hun jo helst ha øredobber også... Så fikk Samuel den strålende idéen at han kunne jo gi dem i bursdagsgave! Han er altså bare en utrolig omtenksom sønn!

I ettermiddag bakte Mamma surmelkskake og laget middag og strøk klær, og akkurat da hun endelig hadde lagt seg ned med hodet i fanget til Far for å slappe av, så fant Samuel ut at det var på tide å våkne og spise.. Enda en påminnelse om hvem som bestemmer her.. :-) Heldigvis er Mamma stort sett ferdig med alt hun skal gjøre til festen, så hun kan bare slappe av og kose seg i morgen.

No comments:

Post a Comment