Friday, August 29, 2008

Banan-is!

Her er en riktig god oppskrift på banan-is (og hvordan mor og sønn kan få en hyggelig stund sammen, lillesøster blir glad, og alle barna i vuggestuen blir glade selv om man slutter):

Først skal man sikre seg at alt utstyret er rent.



Hvis de gamle isene ikke er spist opp, er en lillesøster fin å bruke til det formålet.. (Det har også den fordel at lillesøsteren sitter fint på stolen sin og er veldig fornøyd i stedet for å gå i veien og si "opp, opp!"

Så skreller man alle bananene..

..og passer på å telle dem for hver ny banan!

Så moser man alle bananene i en hurtigmixer,


får litt hjelp av Mamma til å helle mosen opp i formene, setter pinnene i og putter dem i fryseren.


Dagen etter tar man isene, Mamma og lillesøster med i vuggestuen og gir is til alle barna. (Mammaen og lillesøsteren beholder man selv.) Så skal man si farvel til alle barna og de voksne og få gaver som minner en om ni gode måneder i vuggestuen.

2 comments:

  1. Mormor er virkelig stolt av deg, Samuel. Så flink til å lage så mange is (og flink Mamma til å fotografere og skrive!)og så gi til barna i Vuggestuen! Godt at du hadde Sofie til å spise opp den gamle isen!

    ReplyDelete
  2. Hei. Jeg er for så vidt enig med mormor, men aller best likte jeg den delen av oppskriften som handler om å passe på å telle alle bananene for hver ny banan. Det er svært viktig!!

    ReplyDelete