Sunday, December 23, 2007

Norsk julaften..

Familien vår har etter hvert som tradisjon å ha to julaftener.. Hvis vi feirer julaften i Norge, så blir det for mye styr å drasse gavene til hverandre med opp til Norge og så tilbake igjen, og når vi er med den store familien Tinggaard, så er det alt for mange mennesker til at alle kan åpne alle sine gaver der.
Så vi finner frem de norske eller danske julekakene, og tenner lys og koser oss, og så åpner vi gaver sammen i fred og ro. Det er bare kjempekoselig, og Mamma og far tror det er veldig godt for barna å få gavedrysset spredt litt ut, og om ettermiddagen i stedet for om kvelden.. Samuel André koser seg i hvert fall veldig med å få tid til å leke med en ting før han skal åpne neste gave.

Sofie Louise er jo i akkurat passe alder til å synes at papir og pakkebånd er mye mer spennende enn innholdet i gavene.. I hvert fall når de fleste gavene inneholdt klær..


Samuels absolutte favoritt var togbanen med mange dyr, mann og dame fra Bestefar og Kjellfrid. Mannen og dama ble fort fast inventar i hånden hans, sammen med "bitte bitte bitte bitte bitte gis" (en liten plastikkgris som han konstant enten bærer på eller leter etter..)


Legoesken fra Eideviks var også populær, og han syns det var morsomt å instruere Mamma i hvor de forskjellige brikkene skulle være. Han klarte nemlig ikke å sette dem sammen selv.. For selv om han er kvikk, så er nok leketøy beregnet på fireåringer litt over hans nivå i fingerferdighet, så den gjemmer vi en stund. Dessuten vil det nok være en god ting hvis han har litt mer forståelse for hva som er smått og hvordan han kan holde det vekke fra Sofie før han får for mange småting..


Mamma og Far var veldig imponerte over de flotte bildene Hilde Marie hadde sydd!

Nå har vi også fått juletre! Naboen kom plutselig og spurte om vi ville ha et juletre. Vi syns det er litt for trangt til å ha juletre inne hos oss, men vi ville gjerne ha det utenfor! Mamma fikk nemlig utendørs belysning til bursdagen sin, og har lurt på hvor(dan) hun skulle bruke det. Så det var jo helt perfekt å binde treet fast til trappa og putte lysene på det! Samuel synes også det er stas at vi har fått "huleke"!

1 comment:

  1. Mormor blei så begeistret for å få så gilde og flotte glimt fra den private julefeiringen. Takk for alt dere gir meg del i på denne måten!

    ReplyDelete