Saturday, December 15, 2007

Og så en liten oppdatering..

Nå har det jo gått mindre enn en uke siden sist Mamma skrev, men det har skjedd litt av hvert likevel..

Sofie Louise er begynt å sitte i stol!


Hun er litt vaklevoren, så hun får bare sitte der i 10 min om gangen, men du, som hun koser seg så lenge det varer!

Det er jo en helt ny verden som skal oppdages!

Andre interessante ting i Sofies liv denne uka er for eksempel at hun har fått vaksiner (to stk., det var ikke noe gøy!), rett som det er velter hun over på ryggen når hun ligger på magen (hun ser like forskrekket ut hver gang), hun har funnet ut at det er gøy å stå, og hun har fått en ny potensiell kjæreste. Hun var oppe på sykehuset og besøkte ham i dag, og foreløbig er han fryktelig ung for henne (hun er ca 168 ganger eldre enn ham), men han er i hvert fall veldig pen. Han heter Oskar, og foreldrene hans heter Birgitte og Andreas. Oliver og Emilie er veldig stolte av den nye lillebroren sin!


Samuel André har prøvd å bake pepperkaker for første gang! Han var kjempeflink, og syns det var spesielt gøy å lage bil, båt, fly og tog (han hadde fått nye former i kalenderen).

Samuel har endelig fått plass i barnehage (vuggestue)!! På torsdag kom brevet vi har venta på så lenge, og det sto at han har fått plass i Vuggestuen Grønnegade fra 01.01-08. Mamma og Far og Farmor danset en (ikke så rent) liten gledesdans på kjøkkengulvet, så selv om Samuel ikke skjønte noe av det brevet, så syns han det var gøy at det kom likevel. I dag kom det et nytt brev fra barnehagen, og det var litt mer barnevennlig, med bilder og sånt, så vi har begynt å snakke litt om det. Men vi holder nok litt igjen til vi er ferdige med jul og gaver og Jesusbarnet og nyttår og "BANG! ute" og andre ting som er litt mer konkrete for en liten gutt enn det som ligger tre uker frem i tid..

Vi har søkt plass i barnehage til Samuel mest for hans skyld, for vi tror at han har godt av å få møte noen flere barn. Og siden ca alle andre barn i Danmark er i barnehage, så må han også nesten dit for å treffe dem.. Men det blir jo deilig for Mamma og Sofie å få litt mer tid til å gjøre jenteting mens Samuel er i barnehagen, og litt lettere for Far å få skrevet litt..

3 comments:

  1. Mormor blei så glad for de gode bildene av en stolt jente som kan sitte på stol! Og en stolt og flink oppvaskergutt som har fått plass i barnehage. Gratulerer! Mormor blei glad/forbauset da hun fant en liten lekebil i sin kalender på lørdag! Mange klemmer til dere alle!!!!

    ReplyDelete
  2. Gratulerer med barnehageplass, Samuel. Eller er det helst Mamma og Far jeg skal gratulere? Det blir nok godt for alle parter.
    Håper du vil bake noen gode kaker når jeg kommer på besøk neste gang, Samuel. Det så ut som om du hadde teken på oppvasken, i alle fall.

    ReplyDelete
  3. Så hyggelig for farmor at lege "stille på række med dyrene" med Samuel. Prøvede også at samle dyrene i deres egne flokke, men det trækker ingen interesse. Mere sjov når farmor sætter et dyr op på en klods, og Samuel kan vælte den. Introducerede også at gemme en ko, og han så væk i sofaen, men ledte ikke rigtig. Det var jo også første gang. Puh ha, det kan godt være lidt besværligt at have en lærer-farmor men rigtig godt for begge parter at læse en billedbog med bus og dyr. Desværre putter Mama altid Sofie, så farmor må vente til julen med at få kose og blive kendt med hende igen.

    ReplyDelete